Vinarija Bibich

WINE'S PROFILE

 

 • Name
  Vinarija Bibich
 • Origin
  Plastovo, Skradin
 • Color
  Red / White / Rose

 • Description

  Vina Bibich je obiteljska „boutique“ vinarija koja se proizvodnjom vina bavi kroz više generacija. Bibich vina se nalaze na vinskim listama najboljih svjetskih restorana, u New Yorku, Tokiju, Stockholmu...

  „Bibich“ kao brand je prepoznat među ljubiteljima vina kao drugačiji, svoj, originalan i intrigantan. Vina koja ne osvajaju „na prvu“, koja nisu uvijek ljubazna i lepršava, ali vina koja pamtite i o kojim razmišljate dugo nakon što ih probate. Vina s potpisom.

  BAS DE BAS VINO - Suho crno stolno vino proizvedeno sa našeg najboljeg položaja Bas de Bas (Ispod poda) sa 3 ha posađenog uglavnom sortom syrah uz nešto merlota. Odnjegovano u bačvama od francuskog hrasta 24 mjeseca. Iznimno puno, jedinstveno, svoje. Proizvedeno isključivo za poznavatelje i ljubitelje prirodnih vrhunskih vina.

  RISERVA R5 - Bijelo suho vino od grožđa debit, maraština, pošip, pinot sivi i chardonnay proizvedeno od izabranog grožđa sa najboljih lokacija . Prerađivano klasičnim postupkom sa djelomičnom maceracijom bobica, te fermentacijom i odležavanjem na talogu u barrique bačvama od američkog hrasta do 12 mjeseci. Jedno veliko bijelo vino s aromama na maslac, na prepečeni kruh, vaniliju, na okusu zaobljeno, glatko, ali ipak muskularno i pomalo divlje. Skradinsko vinogorje.