Degarra

WINE'S PROFILE

 

 • Name
  Degarra
 • Origin
  Zadar
 • Color
  Red / White / Rose

 • Description

  Vinarija “Degarra” proizvodi limitirane serije vrhunskih vina. Degarra je izvedeno ime od francuskog izraza „Vin de Garage“ koji je sinonim za male strastvene proizvođače najboljih francuskih i svjetskih vina. Osnovana 2012. godine. Osim iz vlastitog vinograda na Bokanjcu i još jednog u koncesiji, nabavljaju ga iz najboljih vinogradarskih položaja u Ravnim kotarima. Tako su prije 5 godina u Šulentićevom obiteljskom podrumu proizveli svoja prva tri vina Bonterra, Pošip i Rose. Ukupno 5.000 litara.

  Pošip - Elegantno, za bijela dalmatinska vina atipično osebujne svježine. U mirisu naglaše arome egzotičnog voća i bazge. Harmonično, sočno vino, s dugim retro okusom.

  Bontera - Nefiltrirana kupaža Cabernet (sauvignon/ merlot/syrah). Nakon dužeg dekantiranja vino daje borove iglice u mirisu, ali voćna mladost ostaje dominantna. Profinjeno mekih tanina.

  Bomary - Aromatizirano vino nastalo spojem klasične kupaže caberneta, merlota i syraha, iliti vina Bonterra u jednoj polovini te vina od maraške u drugoj.