Deklić

WINE'S PROFILE

 

 • Name
  Deklić
 • Origin
  Vižinada
 • Color
  Red / White / Rose

 • Description

  Rose - Vino ružičaste boje s blagim odsjajem crvene. Izrazite je svježine i aromatske kompleksnosti u kojem dominira voćnost maline i šumske jagode. Preporuča se koristiti kao aperitiv di se najbolje sljubljuje s morskim plodovima i jelima od tjestenine.
  Malvazija Istarska - Harmonično vino slamnatožute boje, ugodna inteziteta u kojem dominira karakterističan sortni miris cvijeta bagrema, uz citrusne note grejpa te naznaku ananas i lista rajčice. Vino se najbolje sljubljuje s plodovima mora i tjesteninom.
  Chardonnay - Vino ugodne svježine i mineralnosti, karakteristično za terroir Vižinade. Zelenožute je boje i intenzivne arome bijeloga voća, uz primjesu kore kruha i agruma. Odgovara uz hladne salate s tjesteninom, povrtne juhe i plodove more.
  Cabernet Sauvignon - Uravnoteženo suho vino lijepe tamno crvene boje, s granitnim odsjajem. Miris je izražen, karakteristično voćni, uz dominaciju bobičastog voća, crnog papara i klinčića. Odgovara jelima od divljači, jelima s roštilja i plavoj ribi.
  Teran – Hrvatska Istra - Uravnoteženo suho vino lijepe rubin crvene boje. Miris je izražen, karakteristično voćni, uz dominaciju šumskog voća i malina. Vino je harmonično i vrlo ukusno. Najbolje se sljubljuje s jelima od divljači, crvenog mesa sa tartufima i istarskim pršutom.
  Muškat žuti - Zlatno vino muškatne arome, voćno cvjetnog karaktera, bogato citrusima. Odlično je uz kreme, kolače ili kao samostalni desert.