Galić vina

WINE'S PROFILE

 

 • Name
  Galić
 • Origin
  Kutjevo
 • Color
  Red / White / Rose

 • Description

  Obitelj Galić se vinogradarstvom bavila generacijama, a vina su proizvodili uglavnom za vlastite potrebe.
  Graševina - Izrazite žućkasto zelenkaste boje čija iznimna dubina odmah daje do znanja da se radi o zrelom vinu. Miris je privlačna igra herbalnih aroma sa voćnima. Okus je savršen balans svježine i zrelosti. Bogat je i pun, te istovremeno djeluje osvježavajuće.
  Sauvignon blanc - 100% Sauvignon blanc oplemenjeno je mineralnim karakterom i svježinom hrskavih kiselina. Intenzivne i pune voćne arome bazge, dinje i ogrozda isprepliću se s herbalnim aromama paprike, šparoge i limunske trave. 15% vina macerirano je 6-12 h te je odležavalo u hrastovim bačvama od 500 L na finom talogu (sur lie).
  Rose - Ovaj rose utjelovljuje najvažnija svojstva tipičnog rosea zbog kojeg mu broj obožavatelja raste iz dana u dan zadnjih nekoliko godina. Prpošna svježina, živahnost i naglašena voćnost. Šumske jagode i maline pomiješane sa svježim ljetnim jabukama. Jednostavno i atraktivno.
  Crno 9 - Duboke i neprozirne tamno crvene boje sa refleksima ljubičaste. Izražena i vrlo ugodna mirisa dominantno začinskog karaktera. Okus je pun i snažan, blago pikantan, ali istovremeno vrvi i zrelom, te slasnom voćnosti. Početak mu obilježava koncentrirana voćnost, kojoj se sredinom pridružuje stanovita pikantnost.