Vina Laguna

WINE'S PROFILE

 

 • Name
  Laguna
 • Origin
  Poreč
 • Color
  Red / White / Rose

 • Description

  U Istri su vinogradari dvostruko blagoslovljeni: raznolikošću tla i položaja koji odgovaraju različitim sortama, autohtonim i međunarodnim; savršenim klimatskim uvjetima na geografskim položajima gdje se susreću alpska i mediteranska klima.

  Malvazija Istarska Festigia- Suho vino s dugim i zaokruženim završetkom idealno je ako se poslužuje ohlađeno na 10 – 12°C. Kristalno čista, zelenkasto – žuta boja, karakteristične cvjetno-voćne arome, izrazito slano i mineralno, trajnijeg voćnog okusa i blago gorkastog završetka.

  Castello Festigia - Ovo vrhunsko i nagrađivano vino duboke rubinsko-crvene boje i slojevite voćno-začinske arome mješavina je sorti Merlot i Syrah. Izražene arome na miješano bobičasto voće, note papra i hrasta, te svilenkast okus i trajnost arome rezultat su harmoničnog sjedinjenja ovih dviju sorta.

  Merlot Festigia – Tamna rubinsko – crvena boja, voćne arome na bobičasto voće, fine svilenkaste i mekane strukture, zrelih tanina i nježnih kiselina. Puno i kompleksno vino, u ustima ostavlja trajan mekani i moćni okus.