Petrač vina

WINE'S PROFILE

 

 • Name
  Petrač
 • Origin
  Krapinske toplice
 • Color
  Red / White

 • Description

  Petrač je višestoljetno zagorsko prezime. Petrači su izvorna zagorska obitelj. Hršak breg je djedovina obitelji Petrač. Uz nasljeđe minulih vremena kad se vino pravilo i pilo u kućnoj radinosti, dijelilo sa susjedima da bi se uživalo u životu, danas je potrebna spremnost da se ostvari nešto novo i nešto drugačije, a nešto toliko dobro da gradi novi identitet vlastitog podneblja.

  Tko god da je upoznat sa životopisnom povijesti Zagorja zna da na generacijski isprekidanim parcelama, koje tvrdoglavi Zagorci brane do zadnje kapi vina, ostvariti jedinstven vinograd površine 10 ha nije malo postignuće.

  Okrupnjavanjem parcela u jedinstveni vinograd stvoren je preduvjet za suvremenu vinariju, u kraju je gdje je uobičajeno da obiteljski vinar mora prijeći dvadesetak kilometara samo da bi obišao svojih pola hektara raštrkanih na pet, šest ili više položaja.

  Karizma je vrhunsko vino vinarije Petrač. Rubino crvena s intenzivnim purpurnim odrazom, mješavina Bordeaux s dominantnim cabernet sauvignonom i merlotom od 30%.