Šafran Vinarija

WINE'S PROFILE

 

 • Name
  Šafran Vinarija
 • Origin
  Breznički Hum
 • Color
  Red / White / Rose

 • Description

  Vinarija Šafran izrasla je iz višestoljetne obiteljske tradicije uzgoja vinove loze i proizvodnje vina. Opremljena je najsuvremenijom opremom za preradu grožđa, fermentaciju, sazrijevanje i čuvanje vina.
  Više od polovice posla u proizvodnji vina obavlja se u našim vinogradima, gdje se pomno prati svaka promjena i skrbi o održivom razvoju i ekološkim postulatima.

  Najsuvremenija tehnologija nastavlja se i u podrumarenju. U našoj vinariji tehnološke cjeline proizvodnje i sazrijevanja vina potpuno su odijeljene.pa je u prvom dijelu podruma prostor za preradu grožđa i fermentaciju vina, a drugi, poseban dio podruma, uređen je za sazrijevanje vina. U skladu s najsuvremenijim metodama i uz stalnu brigu enologa i podrumara proizvodimo vina visoke kakvoće, koja se čuvaju ovisno o sorti i tehnologiji u inox i drvenim bačvama, ukupnog kapaciteta 500.000 litara.

  U okviru vinarije nalazi se punionica s internim laboratorijem za kontrolu mošta i vina, a u gornjem dijelu zgrade nalaze se i prostori za degustaciju te uredi. Naša vina redovito osvajaju najviša odličja na izložbama i ocjenjivanjima u zemlji i inozemstvu.